Ofte – rigtigt ofte tænker du som håndværkere ikke i andre baner end det perfekte udførte håndværksmæssige job – så i dag er der et lille opråb til håndværkerne – men i andre kan med fordel læse med – for pension, forsikringer m.v. vedkommer os alle sammen – IKKE KUN NABOEN!

Husker du din pension kære håndværker?

Du passer din virksomhed, dine kunder, du aflevere et flot stykke arbejde hver gang – men hvor “flot” er du indvendigt – hvor sårbar er du hvis “uheldet” (stort som småt) er ude?

Kan du komme hurtigt tilbage på arbejde, kan dine medarbejdere, får du en skade som gør dig uarbejdsdygtig?
Ja så kan alle dine kunde kun se tilbage og huske DIT flotte arbejde…. men du…. ingen hjælp, ingen forsikring, ingen pension – alt det DU har knoklet for, alle de timer, alt den tid væk fra familien, alt… væk i ruinerne

Jeg skal ikke sælge dig noget… men jeg skal blot som “rådgiver” og bogholder med en del håndværkere som kunder – minde lige netop DIG om, at det der sker for naboen også kan ske for dig.

Derfor kære håndværker…. HUSK, at være forsikret og husk en god pensionsordning – hvor det ikke ALTID kun er afkastet men også den rette RÅDGIVNING – der er vigtig, så DU er dækket til DINE behov og ikke kun med en såkaldt “Standardløsning”

Jeg og et par af mine håndværkermænd benytter os af en mægler på pensions området – med stor erfaring fra pensions branchen, og nu har nedsat sig som selvstændig – men FOKUS på DIG som kunde.

Jeg kan kun sige – der kan være mange penge, at spare. (også for hende som troede hun havde styr på det 🙂 )

To små cases fra den virkelige verden.

Håndværker med en ansat kører på en sneglat landevej på vej til første kunde – en tidlig morgenstund.
En traktor kommer ud fra en lille skovvej – føreren bremser… meeeen der er glat og han rammer bagenden af traktorens arbejdsredskab – det var et trist møde – en hårdt kvæstet (havde ingen sundhedsforsikring, havde ikke tegnet nogen forsikring hvis uheldet skulle være ude og han blev uarbejdsdygtig… ung mand – hvis liv er færdigt – hvis økonomi er i ruiner… ja ja jeg er und og der sker mig ikke noget – det sker jo kun for naboen ikke?)
En virksomhedsejer som ikke selv var forsikret – for sin uarbejdsdygtighed… – skal jeg sige en dyr “forglemmelse”
Han ville ØNSKE – han havde tegnet de rigtige – eller skulle jeg sige han TROEDE han havde de rigtige forsikringer, dækninger m.v. (men NEJ – han havde det jeg kalder en standardløsning… ØV)

For 3 uger siden kommer jeg kørende af motorvejen – foran mig er bla. en håndværkerbil og en lastbil (resten husker jeg kun i brudstykker) men pludseligt – er der metal og plastik i en sky af støv og røg… håndværkerbilen med to mænd er kørt op i lastbilen – den ene mand omkom – den anden en ung mand der også sad i bilen… var de ordentligt forsikrede? Får de efterladte den dødsfalds sum der gør, at de økonomisk kan komme videre for en tid – så de ikke oveni tabet af en far, en mand, en søn og en kammerat skal kæmpe for økonomien også.
Havde den unge mand de rigtige forsikringer? Er han uarbejdsdygtig for en stund – psykisk? Bliver han på en eller anden måde uarbejdsdygtig, skal han hjælpes hurtigt videre osv osv.
Spørgsmålene er mange… og jeg må sige, at jeg i dag næsten 3 uger efter denne “helt almindelige mandag – på vej til min første kunde…” stadig er mærket af chok og ikke mindst lugten.
Det som man kun læser i avisen – det som sker for naboen – NEJ det er lige præcis det der KAN ske for DIG på en helt almindelig dag.

Husk det og pas rigtigt godt på jer selv ude på vejene.

Glædelig jul til jer alle – og husk – man også med fordel inden nytår kan betale lidt ekstra ind til pensionen.